Revocarea lui Augustin Lazăr ajunge la CCR: ÎCCJ, chemată să decidă ce instanța este competentă să judece dosarul

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 12-12-2018 15:06
Actualizat: 12-12-2018 15:12

Curtea de Apel București a decis, miercuri, sesizarea CCR pentru ca judecatorii constitutionali sa stabileasca măsura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ. De asemenea, instanta a retrimis dosarul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese initial. De asemenea, ÎCCJ urmeaza sa stabileasca ce instanta este competenta sa judece cauza.

Citeste si ICCJ a stabilit când se va DECIDE cine vor fi magistrații care vor face parte din completurile de 5: Când se organizează tragerea la sorți

"Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, in măsura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ intemeiate art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curții de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competenta. Sesizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia de contencios administrativ si fiscal in vederea solutionarii conflictului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.12.2018, se arata in decizia CAB.