Parchetul antitero german a deschis la rândul său o anchetă cu privire la atentatul de la Strasbourg

Autor: George Traicu
Publicat: 13-12-2018 19:38

Parchetul General din Germania a deschis o anchetă împotriva presupusului autor al atentatului de la Strasbourg, Cherif Chekatt, a anunţat joi autoritatea însărcinată cu problemele legate de terorism.

Parchetul a lansat o anchetă pentru crimă, tentativă de crimă, precum şi lovituri şi răni grave, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt, Markus Schmitt, confirmând informaţii apărute în cotidianul berlinez Tagesspiegel preluat de Agerpres.

"Acest lucru nu schimbă nimic în privinţa responsabilităţii autorităţilor franceze care desfăşoară ancheta", a adăugat el. Secţiunea antiteroristă a Parchetului din Paris s-a sesizat asupra faptelor după ce martori l-au auzit pe Cherif Chekatt strigând 'Allahu Akbar' ('Dumnezeu este mare').

Parchetul german a decis să deschis la rândul său o anchetă deoarece la locul unde s-a produs atacul au fost prezenţi şi cetăţeni germani, iar Strasbourgul este situat la frontiera între Franţa şi Germania. Chiar dacă nu au fost răniţi, ei au suferit traumatisme.

Francezul de 29 de ani este suspectat că a ucis trei persoane şi că a rănit alte 13 marţi seară în zona comercială din centrul istoric al Strasbourgului, la câţiva metri de celebrul Târg de Crăciun din oraş.

Bărbatul, rănit în schimbul de focuri cu forţele de ordine, este în continuare fugar şi căutat intens de poliţia franceză.

Autorităţile germane sunt la rândul lor în alertă, pentru situaţia în care el ar fi reuşit să treacă frontiera.

Cherif Chekatt nu este necunoscut în Germania, unde a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare în 2016 pentru furturi. El a stat în închisoare în Germania ceva mai mult de un an, după care a fost expulzat în Franţa.