FRACTURĂ în Guvernul Theresa May: Mulți miniștri consideră că acordul Brexitului este MORT și cer un nou REFERENDUM

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-12-2018 14:46
Actualizat: 15-12-2018 15:51

Numeroşi miniştri din Guvernul britanic consideră că acordul Brexitului negociat de Theresa May cu Uniunea Eurpeană (UE) este mort, dezvăluie sâmbătă The Times, după ce premierul britanic nu a obţinut, la Bruxelles, ”asigurările” pe care s-a dus să le obţină, relatează Reuters.

Potrivit ziarului, principalii miniştri britanici discută diverse opţiuni - inclusiv organizarea unui nou referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după cel organizat în 2016, scrie news.ro.

Citește și: Băsescu le da o lovitură de proporții! Liderii Opoziției sunt în corzi

Un grup de miniştri - între care şi ministrul Finanţelor, Philip Hammond - încearcă să privilegieze oţiunea unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează, potrivit Times.

Însă alt grup de miniştri - în care se află miniştrii de Interne, Sajid Javid, şi Mediului, Michael Gove, - nu doresc o nouă consultare populară.

Citește și: Emil Boc a fost audiat! Despre ce dosar este vorba

Tot potrivit ziarului, alţi miniştri de prim-plan, între care ministrul de Externe, Jeremy Hunt, sunt dispuşi ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.

Theresa May, care a amânat la începutul săptămânii ratificarea acordului Brexitului în camera Comunelor, de frică să nu-l piardă, a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

Ea a încercat să obţină, la Consiliul European, la Bruxelles, garanţii în măsură să o ajute să obţină ratifcarea în Camera Comunelor, a cărei dată nu a fost încă stabilită, dar care va avea loc cel mai târziu la 21 ianuarie.