Lucian Șova, declarații REVOLTĂTOARE la Antena 3, după ce sute de oamenii sunt blocați, de peste 7 ore, în trenuri, în frig: 'Nu sunt abandonați în câmp'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-12-2018 11:07
Actualizat: 16-12-2018 11:33

Trenul 695 care circulă între Timișoara și București este blocat, duminică, de aproximativ șapte ore, în apropiere de Orșova. La Antena 3, ministrul Transporturilor, a dat declarații revoltătoare, spunând că oamenii nu sunt abandonați în câmp, ci sunt într-o gară. Șova a spus că CFR Infrastructură nu are bani pentru întreținerea liniilor și din această cauză apar probleme.

”Îmi cer scuze că pasagerii au stat câteva ore în frig. E o zonă greu accesibilă. Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată. Nu sunt abandonați, sunt în oraș, într-o gară. Nu sunt abandonați în câmp, ci sunt într-o gară. Nu sunt în câmp, ci într-o zonă de munte, că în câmp nu sunt copaci. Copacii au căzut pe liniile de tensiune. Garnitura s-a pus în mișcare. Mi-aș da și eu demisia, dacă aș avea bani ca să elimin măcar 30% din probleme. Noi nu avem bani pentru a pune combustibil în drujbe ca să tăiem copacii care cad pe linii.”, a spus Lucian Șova.

Citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

”Garnitura s-a puș în mișcare doar o sută de metri, dinstre Orșova spre Caransebeș.”, a fost replica unui călător.