Ovidiu Sabău îl sfătuiește pe Ianis Hagi să uite de campionatul Italiei și îi indică un alt campionat în care ar putea face carieră

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 17-12-2018 22:14

Ioan Ovidiu Sabău, fostul coleg al lui Gică Hagi din “Generaţia de Aur”, crede că Ianis ar putea avea parte de o carieră reuşită, în Spania şi nu în Italia, de unde au apărut zvonuri că ar avea oferte, scrie mediafax.

citește și: Decizia radicală luată de Gică Hagi! Ce se va întâmpla cu echipa sa

Ioan Ovidiu Sabău a evoluat timp de 6 ani în Italia, pentru Brescia şi Reggiana. “Nu cred că i s-ar potrivi campionatul Italiei. Spania cred că ar fi cel mai potrivit campionat pentru el. Este tehnic, se joacă fotbal. În Italia nu sunt spaţii, se joacă foarte mult pe forţă, tactic, foarte mult defensiv. Se joacă în 20-30 de metri, dacă ei au mingea, eu mă retrag şi mă apăr şi încerc să lovesc pe contraatac. În Spania se joacă mai deschis, este total diferit. Ianis este un jucător tehnic, inventiv, inteligent, care joacă fotbal şi are nevoie de un campionat unde se joacă fotbal. Un campionat în care jucătorii sunt tehnici”, este de părere Ioan Ovidiu Sabău, la Look Sport.

“Dacă cineva care are bani s-ar asocia cu Academia Hagi, ar avea de câştigat. Sunt meciuri fenomenale pe care le face”

Managerul Universităţii Cluj ştie de ce Hagi nu a vândut încă acţiuni la Viitorul, deşi îşi doreşte asta. Sabău crede că “Regele” se ţine tare la negocieri. Fostul mijlocaş dreapta crede că preluarea de acţiuni la Viitorul ar fi o investiţie bună pentru orice firmă cu capital important. “Probabil că va găsi investitor , pentru că cine nu este tentat să investească la Hagi? La ce infrastructură şi jucători are. Probabil că nu este uşor, însă, să negociezi cu Hagi. Eu cred că dacă cineva care are bani s-ar asocia cu Academia Hagi, ar avea de câştigat. Această echipă s-ar bate în fiecare an la titlu. Sunt meciuri fenomenale pe care le face. Şi anul aceast am văzut vreo 3-4 meciuri incredibil. Spectacol cum joacă tinerii. Îl văd tot antrenor, dar să nu mai fie nevoit să vândă când un jucător are ofertă”, a spus Sabău.