Noua excentricitate a milionarilor: Dau 100.000 de dolari ca să viziteze epava Titanicului

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 24-12-2018 00:25
Actualizat: 24-12-2018 06:38

Cercetătorii și oamenii pasionați de explorări subacvatice vor putea vizita, din 2019, epava transatlanticului Titanic, contra sumei de 100.000 de dolari de persoană, potrivit cbs.com.

Reprezentanții companiei OceanGate au reușit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri, scrie mediafax.ro.

Citește și: Producătorii de medicamente trag un semnal de alarmă! Milioane de pacienți sunt în pericol

Echipa a petrecut șase luni pentru a perfecționa sistemul de transport, în largul coastelor Bahamas. Stockton Rush, CEO și cofondator al OceanGate, a reușit să facă scufundarea completă în aproximativ șapte ore.

Titan, care poate găzdui maximum trei pasageri și doi membri ai echipajului, va fi folosit în expedițiile Titanic Survey programate de companie în 2019. Compania plănuiește să organizeze șase tururi ale epavei anul viitor.

Citește și: O vedetă PRO TV revine în forță! A ales un show-surpriză

Prețul unei astfel de expediții va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluția prețurilor, potrivit The Lewiston Tribute.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Citește și: Anul acesta Codul Fiscal a avut sute de modificări! Care au fost efectele

Epava a fost descoperită în 1985.