Peste UN MILIARD de euro valorează proiectele depuse de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest pentru spitale, infrastructură sau instituții de cultură

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-12-2018 04:00
Actualizat: 19-12-2018 06:30

Proiecte în valoare de 1,1 miliarde de euro au fost depuse, în anul 2018, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest pentru obținerea de finanțare în cadrul POR 2014 – 2020, fiind solicitați bani pentru spitale, infrastructură sau instituții de cultură, relatează mediafax.

citește și: S-a stabilit cine îl va înlocui pe procurorul Cristian Lazăr: Cine este magistratul care va face ancheta în dosarul în care este vizată Carmen Iohannis

Potrivit reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională Vest, organism interimar de implementare pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în această zonă a țării, în acest an, au fost depuse 886 de proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de peste 1,15 miliarde de euro.

Astfel, au fost solicitați bani europeni pentru modernizarea spitalelor, a unor instituții culturale, s-au depus proiecte de infrastructură, pentru soluții de iluminat public sau achiziția de mijloace de transport urban.

“Toate aceste proiecte au fost procesate sau sunt în curs de procesare, pentru o parte din acestea fiind deja semnate contractele de finanțare. Astfel, până în prezent au fost semnate contracte de finanțare pentru 361 de proiecte, având o valoare a finanțării nerambursabile de 337 de milioane de euro. Alte 68 de contracte în valoare de 237 de milioane de euro sunt transmise către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spre semnare și se estimează că vor fi semnate în primele două luni ale anului 2019”, au informat reprezentanții ADR Vest.

De asemenea, în acest an, 253 de firme din vestul țării au semnat contracte de finanțare și beneficiază de proiecte europene în valoare de peste 58 de milioane de euro. Astfel, au fost create 900 de noi locuri de muncă și au fost menținute încă 3.500 deja existente.