Rafinha trebuie să plătească un milion de euro dacă nu poartă echpament Adidas

Autor: George Traicu
Publicat: 19-12-2018 07:44

Jucătorul Rafinha de la FC Barcelona este obligat să poarte din nou încălţăminte Adidas. În caz contrar, el va trebui să plătească o amendă de 10.000 de euro pentru fiecare zi în care refuză acest lucru, până la un milion de euro, conform deciziei unui tribunal olandez, informează Daily Mail.

Adidas l-a dat în judecată pe mijlocaşul Rafinha, solicitându-i 100.000 de euro pe pentru fiecare zi în care nu a purtat încălţămintea companiei germane, începând cu 1 iulie.

Procesul a fost deschis la un tribunal din Amsterdam. Rafinha a semnat, în 2013, un contract de sponsorizare cu filiala din Amsterdam a companiei germane, în care se obliga să poarte încălţăminte la meciuri şi la antrenamente şi îmbrăcăminte la evenimentele media oficiale, produse de Adidas.

Contractul a expirat la 30 iunie, iar Adidas susţine că jucătorul nu a răspuns niciuneia dintre ofertele de prelungire transmise anterior şi nici nu a notificat încheierea înţelegerii, astfel că, potrivit unei clauze, aceasta s-a prelungit automat, până în martie 2023.

La rândul său, Rafinha spune că înţelegerea s-a încheiat la 30 iunie şi că, de a doua zi, el a putut semna un alt contract, cu o altă companie. Jucătorul brazilian a fost văzut în acest sezon purtând la meciuri încălţăminte de culoare neagră produsă de japonezii de la Mizuno.

La proces, avocaţii fotbalistului au susţinut că Adidas nu i-a oferit nicio susţinere jucătorului, între 2015 şi 2017, când a fost accidentat, şi că acea clauză de prelungire a contractului nu a fost specificată clar în înţelegere.

Rafinha Alcantara nu va putea pune în aplicare imediat sentinţa, deoarece el nu va mai juca în acest sezon. El a fost supus de curând unei intervenţii chirurgicale, după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul stâng.