Proiect EXPLOZIV: Ministerul Finanțelor vrea să OBLIGE firmele de stat să îi doneze 35% din profitul necheltuit

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 19-12-2018 10:31

Firmele cu capital integral sau majoritar de stat vor vira 35% din sumele aflate în categoria alte rezerve către bugetul de stat, dacă la finele acestui an nu sunt destinate unor achiziții, arată un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat marți seara, de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Proiectul de act normativ îi vizează pe operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat care aplică prevederile Ordonanței Guvernului (OG) nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr. 47/2014, scrie Mediafax.

Aceștia vor trebui să vireze 35% din sumele repartizate la alte rezerve, în condițiile stabilite prin OG nr. 64/2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 769/2001.

Citește și: Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!