Lider sindical pune frână promisiunilor Guvenului: Creșterea salariilor de la 1 ianuarie va fi anulată de inflație

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-12-2018 10:31

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) spune că viitoarea creștere salarială, prevăzută de la 1 ianuarie, va fi una „anulată de inflație”, asta în condițiile în care celelalte drepturi salariale vor îngheța.

„După ce ne-a încercat reacția cu un proiect de test, Ministerul Finanțelor Publice publică Proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. În ceea ce privește salarizarea, pare în plus acea 1/4 din diferența de până la coeficientul din grilă aplicabilă în 2022, ceea ce - în concret - înseamnă o creștere aproximativ egală cu rată inflației”, este de părere Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP, conform Mediafax.

Emoții prelungite pentru Călin Popescu Tăriceanu: ÎCCJ a amânat dosarul pentru 2019

Acesta mai spune că mărirea salariilor din 2018, de 25% a fost anulată de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, iar viitoarea mărire va fi anulată de inflație.

„Așa cum în 2018 a fost acordată declarativ o mărire salarială de 25% care a fost anulată prin transferul taxelor sociale, începând cu ianuarie 2019 Guvernul propune o creștere care este anulată de inflație, având în vedere că alin. (3) din art. 34 din Proiect prevede că toate celelalte drepturi și elemente salariale îngheață”, mai spune Dumitrașcu.