Klaus Iohannis acuză Guvernul că ignoră o lege: 'Nu au bani şi nu ştiu cum să facă rost de bani'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-12-2018 13:35
Actualizat: 19-12-2018 13:44

Prşedintele Klaus Iohannis acuză Guvernul că nu respectă legea care prevede că proiectul de buget pe anul următor trebuie adoptat până la data 15 noiembrie de a anului în curs. Potrivit preşedintelui, această este o dovadă că nu există suficienţi bani.

CITEȘTE ȘI: Toţi şoferii trebuie să ştie: Cum ţii rugina departe de maşină în sezonul rece

"Este clar că există o problemă cu bugetul. Cum altfel putem să ne explicăm că suntem la sfâşitul anului şi nu avem un proiect de buget? Legea prevede un termen clar: până în 15 noiembrie a fiecărui an, Guvernul este obligat să se prezinte în faţa parlamentului cu proiectul de buget pe anul următor. Guvernul a ales să ignore această prevedere legală obligatorie. Conculzia este: nu au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior tot felul de impozite şi taxe. Total eronată această aborare pesedistă", a declarat Iohannis.

Preşedintele neagă că întârzierea bugetului s-ar datoria unui blocaj la nivelul CSAT. "Nu am avut nicio intenţie de a opri acest demers foarte important. Avizul a fost dat imediat ce a fost solicitat", a precizat preşedintele.

CITEȘTE ȘI: Consumă zilnic ACEST CEAI şi nu vei face niciodată CANCER, ne sfătuiește un renumit cercetător român .