Zi DECISIVĂ pentru viitorul profesional al Ancăi Jurma și al lui Kovesi - Ce decizii așteaptă de la CSM

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 20-12-2018 07:56

Emoții pentru Anca Jurma și Laura Codruța Kovesi! Pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM de joi se află propunerea de delegare pentru încă 6 luni a Ancăi Jurma în funcția de procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Tot pe ordinea de zi se află și propunerea de delegare pentru încă 6 luni a Laurei Codruța Kovesi în cadrul Direcției Îndrumare și Control a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaței și Justiție (PÎCCJ), informează Mediafax.

Anca Jurma a fost delegată pe 9 iulie în fuincția de procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție, după revocarea Laurei Codruța Kovesi din această funcție.

Vot pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă: PSD-ALDE, fără emoții. Băsescu îi urechează pe liderii PNL și USR

Propunerea de prelungire a delegării vine după ce Klaus Iohannis a respins numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA, iar ministrul Justiției Tudorel Toader nu a anunțat exact ce va face referitor la conducerea Direcției.

Începând cu 11 iulie 2018, Laura Codruța Kovesi a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ea are atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.