Prăbușirea bursei de la București în presa internațională - Acţiunile româneşti au cea mai proastă zi, după o taxă bancară surpriză

Autor: George Traicu
Publicat: 20-12-2018 10:46

Prăbuşirea bursei de la Bucureşti trimite semnale îngrijorătoare în străinătate. Căderea a avut efect de domino pe pieţele europene din cauza scăderii acţiunilor Raiffeisen şi Erste, conform digi24.

Bloomberg a vorbit despre planul ministrului de Finanţe de a creşte veniturile statului pentru a evita un deficit care riscă să depăşească limitele impuse de Uniunea Europeană.

Iar asta, scrie Financial Times, după ce Liviu Dragnea a scris că sistemul bancar nu sprijină economia românească.

Şi Reuters scrie despre taxele surpriză anunţate de Cabinetul Dăncilă. Agenţia de presă aminteşte că statul a încurajat consumul prin creşterile de salarii şi pensii, în detrimentul investiţiilor în infrastructură.

Informații neștiute ies la iveală după moartea lui George Bush senior. Cu cine a corespondant in secret al 41 lea PREȘEDINTE AL SUA timp de 10 ani

"Acţiunile româneşti scad pe fondul planului de taxare al Guvernului, de 2,5 miliarde dolari.

În faţa unui deficit bugetar care riscă să depăşească limitele Uniunii Europene, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a prezentat un pachet de măsuri "îndrăzneţe" de creştere a veniturilor începând cu 2019. Planul ar impozita şi companiile din telecomunicaţii şi energie, ar plafona preţul gazelor naturale şi ar putea relua o iniţiativă controversată de reformă a sistemului de pensii.”, scrie Bloomberg.

„Piaţa de capital din România se prăbuşeşte cu 12%, după o nouă propunere de taxare. Anunţul vine după ce Liviu Dragnea, care conduce Partidul Social Democrat, aflat la putere, a lansat o campanie contra băncilor internaţionale duminică, spunând că "sistemul bancar nu sprijină economia", titrează Financial Times.

„Acţiunile româneşti au cea mai proastă zi, după o taxă bancară surpriză

Guvernul de la Bucureşti a revenit asupra intenţiilor de taxare de anul trecut, provocând şi mai multă incertitudine printre investitori, iar moneda naţională a încurajat consumul prin creşterea salariilor şi a pensiilor, în detrimentul investiţiilor în infrastructură.”, potrivit Reuters.