Circulație blocată pe DN 28A, în Codrii Pașcanilor, din cauza unui TIR care a derapat și a ieșit de pe carosabil

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 24-12-2018 22:23

Un autotren care a derapat luni seara în Codrii Paşcanilor, din cauza neadaptării vitezei, a blocat temporar circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 28A, au informat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, MĂRTURISIRI UNICE - Cum a trăit președintele Revoluția de la 1989: Eu cred că a fost multă dezinformare

"Echipele DRDP Iaşi au intervenit imediat cu utilaje de deszăpezire şi cu un autoutilaj de tip Unimog. În aproximativ 20 de minute circulaţia a revenit la normal, după tractarea autocamionului derapat şi repunerea acestuia pe carosabil. În zonă se înregistrează viscol la sol, cu viteze ale vântului de 50-60 de km la oră. Carosabilul înregistrează porţiuni de zăpadă frământată în strat de 1-2 centimetri, iar pe sectorul respectiv acţionează autobasculante cu lamă şi răspânditor de material antiderapant. La faţa locului este prezent şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea traficului", se precizează într-un comunicat transmis de DRDP Iaşi.

Conform sursei citate, zona Moldovei se află sub cod galben de vânt şi viscol până marţi la ora 02,00.