Două trenuri au rămas blocate aproape cinci ore, în Mehedinți, din cauza unei defecțiuni tehnice

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 26-12-2018 10:42

Două trenuri personale au fost blocate timp de aproximativ cinci ore, între Strehaia și Ciochița, după ce un marfar care a circulat în fața lor a produs o defecțiune tehnică ce a cauzat întreruperea energiei. Călătorii au rămas în garnituri, care au fost alimentate cu enegie, spun reprezentanți CFR.

Adrian Vlaicu, de la CFR Călători, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că defecțiunea s-a produs în jurul orei 5.15 – 5.30, iar circulația s-a reluat în jurul orei 9.30, în acest timp călătorii din cele două trenuri personale stând în garnituri, care au fost alimentate cu energie, astfel încât nu au suferit de frig.

„A fost un fir de contact afectat. A fost vorba de o întrerupere de energie. S-a așteptat remedierea catenarei și s-a continuat mersul. S-a lucrat la catenară pentru realimentarea cu energie. Distanța este mare, din informația noastră, au fost niște suporți de la firul de contact afectați care au trebuit demontați și înlocuiți. Călătorii au stat în stație, trenul fiind alimentat cu energie electrică, cei de la Infrastructură intervenind pe segmentul afectat și au efectuat remedierea. Călătorii au suferit întârzierea, pentru că nu aveam cum trece trenul atâta timp cât linia era închisă pentru remediere. La 9.30 s-a repus sub tensiune și s-a reluat circulația”, a spus Vlaicu.

Potrivit acestuia, cele două trenuri au fost unele de interes zonal, care nu sunt foarte utilizate în a doua zi de Crăciun.