Secretarul american pentru Securitate Internă a criticat sistemul american privind imigranţii, cerând o investigaţie în cazul copiilor bolnavi care trec granița

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 27-12-2018 07:39

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a criticat sistemul american privind imigranţii, cerând o investigaţie în cazul copiilor bolnavi care trec graniţa în SUA, după ce un băieţel din Guatemala a murit în timp ce se afla în custodia autorităţilor americane, relatează Dpa, informează Mediafax.

"Sistemul nostru a fost împins la limită de cei care vor graniţe deschise", a declarat Nielsen.

Aceasta consideră că sistemul pentru imigranţi este afectat de părinţii care îşi trimit copii singuri dincolo de graniţă şi care nu sunt pedepsiţi că îşi aduc copii "într-o călătorie ilegală".

Felipe Alonzo-Gomez este al doilea copil care a murit luna aceasta în timp ce se afla în custodia autorităţilor americane. Primul copil care a murit este o fetiţă în vârstă de 7 ani.

Citește și: Rusia şi Turcia vor ţine discuţii la nivel înalt privind situaţia din Siria în viitorul apropiat

Cele două decese au cauza îngriorări faţă de politicile Administraţiei Trump pentru imigraţie şi faţă de tratamentul aplicat minorilor care se află în custodia autorităţilor americane.