Fost ofiţer SRI, despre procurorul general: 'Am decis să-l dau în judecată'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-12-2018 19:55
Actualizat: 29-12-2018 19:57

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir anunţă că îl dă în judecată pe Augustin Lazăr, după ce procurorul general a susţinut în repetate rânduri că se referea doar la Dragomir când a afirmat că "inculpaţi de rang înalt" îi convoacă pe procurori la audieri în comisii parlamentare. Dragomir ameninţă că va dezvălui legături ale procurorului general cu "statul paralel".

CITEȘTE ȘI: Cele mai FALSIFICATE alimente pe care le consumi zilnic

"M-am saturat.

Augustin Lazar. Zis Gusti, zis sclavul SRI, zis sclavul statului paralel, zis sosete albe la Parchetul General tot sustine dupa decizia CSM ca s-a referit la mine cand vorbea public de “inculpati de rang inalt”.

Bine. Am decis sa il dau in judecata.

Voi scoate la iveala in instanta legaturile “procurorului general” cu statul paralel. O sa vorbim si cum statea tatal lui Kovesi in capul mesei la Transgaz si ii dadea ordine lui Lazar. Cum faceau ei milioane si cu cine. Cum scoateau ei bani din Microsoft dupa ce DNA a “uitat” sa blocheze conturi.

Un final de an bun.

Ei cred ca scapa prin amnistie. Ghinion. Nu scapa. Intra la puscarie. Asta e programul politic al Romania 3.0: abuzatorii si sclavii statului paralel la puscarie pe viata!", scrie Dragomir pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: TESTUL SIMPLU care îți spune dacă AI PROBLEME cu tiroida

În data de 3 decembrie, plenul CSM a admis, contestaţia Inspecţiei Judiciare faţă de decizia Secţiei pentru procurori care a decis că Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când a folosit formularea „inculpaţi de rang înalt”. Plenul a arătat că există indicii privind încălcarea codului deontologic.

Tot la acel moment, Augustin Lazăr a declarat pentru MEDIAFAX, că apreciază hotărârea plenului ca fiind nelegală şi că aşteaptă motivarea pentru a o ataca în instanţă.

Declarația lui Augustin Lazăr care a condus la această decizie este din decembrie anul trecut: "În tot cursul anului 2017, Ministerul Public şi în general instituţiile din justiţie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut. Am folosit expresia «hărţuit» pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hărţuiţi prin campanii media, prin chemarea în faţa unor comisii speciale». Dar acolo cine îi convoacă? Nişte inculpaţi de rang înalt, care vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitaţi să dea seama într-un mediu care nu e judiciar. Am folosit această expresie pentru ca o foloseşte nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media şi alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea să scoatem cuvântul «independent» din textul legii privind statutul şi care într-o manieră subtilă, dar dubioasă a dorit evident să îndepărteze statutul procurorului de statutul de magistrat şi să-l ducă în zona Executivului”.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat, însă Secţia pentru procurori din CSM a decis, în luna iunie, în unanimitate că procurorul general Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale "inculpaţi de rang înalt". Inspecția Judiciară a contestat decizia, soluția fiind una de admitere a contestației.