Decizie RADICALĂ luat de Kanal D: Va deveni INACCESIBIL pentru mulți români

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 30-12-2018 00:04
Actualizat: 31-12-2018 08:25

Kanal D, post deținut de către trustul de televiziune Dogan, din Turcia va iesi din lista must carry! Kanald D nu va mai fi disponibil în acest pachet de 01 ianuarie 2019, ceea ce înseamnă că mulți români nu vor mai vedea programele televiziunii care deține recorduri, în ultimul an, în audiențe.

Pentru a putea retransmite continutul postului Kanal D, operatorii de cablu din Romania (RCS & RDS – Digi, UPC, Telekom, Orange, Akta si alti operatori mai mici) vor trebui sa ajunga la un acord de retransmisie cu reprezentantii trustului Dogan, acord care va presupune plata unor sume lunare de catre operatori, scrie bugetul.ro.

Citește și: Este oficial! Taxa pe lăcomie a apărut în Monitorul Oficial

Acest lucru poate presupune si un tarif suplimentar perceput de catre operatori abonatilor pentru a putea viziona in continuare programul Kanal D insa sansele pentru a se intampla acest lucru sunt minime.

Tariful de retransmisie al programului Kanal D este de 0.39 lei + tva per abonat in primul an, urmand sa se majoreze cu 3% in fiecare an nou pentru care s-ar prelungi contractul.

Citește și: Atenție, români! Programul ‘Prima Casă’ continuă și în 2019

Conform informatiilor, furnizorii de televiziune prin cablu RCS – RDS (Digi) si UPC deja au ajuns la un acord cu grupul Dogan pentru a putea retransmite in continuare programul Kanal D.

Kanal D este in top 3 statii generaliste din Romania si continutul programului Kanal D reprezinta o combinatie intre stiri, seriale turcesti, productii proprii inclusiv productii realizate dupa modele internationale.

Citește și: Tesla vine în România. Ce investiție pregătește compania .