Ipoteza unui fost șef al Poliției: Spargerea semafoarelor din București, posibilă reglare de conturi

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 30-12-2018 11:55

Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române, a lansat duminică o ipoteză despre accesarea ilegală a sistemului de semaforizare din București: posibilă reglare de conturi între firme.

„Problema depășește competența Poliției Rutiere, care sigur că este foarte interesată având în vedere că se puteau produce incidente grave soldate poate chiar cu morți. Dar competența este a altor structuri din Poliție și eu cred că, dat fiind pericolul deosebit pe care îl reprezintă această faptă, se va acționa cu celeritate, în echipe mixte. Ipotezele de lucru sunt mult mai largi. Am văzut punctul de vedere exprimat de viceprimar, care este corect și competent, dar eu spun că din perspectivă polițienească trebuie să intervină specialiști și ipotezele sunt multiple”, a declarat Abraham la Antena 3.

Potrivit acestuia, una din „ipotezele credibile” este o rivalitate în firme.

„Dacă datele pe care eu le-am auzit din informați publice sunt reale, că nu cu mult timp în urmă această activitate a fost preluată de o altă firmă, ar putea fi una din ipotezele credibile care eu cred că se va regăsi printre preocupările anchetatorilor, aceea că s-a încercat pe rivalitate să se dovedească că noua structură care s-a format nu are competența necesară. Aceasta ar fi doar una dintre ipoteze. Eu am dat-o doar pe cea mai credibilă”, a spus Pavel Abraham.

El l-a contrazis pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a spus că cercul suspecților a fost inițial de 8 persoane.

„Nu putem să reducem doar la 8 persoane, ar fi foarte greșit. Sunt convins că anchetatorii vor extinde. Ar putea fi de exemplu un hacker, ar putea fi o persoană cu cunoștințe în domeniu care are afecțiuni psihice. Cert este un lucru că trebuie acționat foarte rapid și foarte serios”, a precizat fostul șef IGPR.

Citește și: Anunțul Poliției după accesarea ilegală a semafoarelor din Capitală .

Patru persoane sunt suspectate că ar fi accesat ilegal sistemul de semaforizare de la o trecere de pietoni din București, modificând diagramele, a declarat duminică viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.