Filipine: Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 31-12-2018 14:14

Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press, scrie Mediafax.

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.

Autoritățile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forțele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraș, au declarat oficiali militari și de poliție.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanții musulmani locali care au promis credinţă față de gruparea Stat Islamic.

Citește și: SUA: Industria clinicilor de fertilizare in vitro rămâne în cea mai mare parte nereglementată, oferind servicii ilegale în alte ţări

Forțele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanților aparținând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută și cel puțin șapte militanți au murit în lupte, a spus Sobejana.

"Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovați", a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliției din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. Explozia a distrus panourile de sticlă și a împrăţtiat resturile pe strada din fața mall-ului.