Sondaj CURS: 21% dintre romani au auzit de CNMR, 54% au incredere in CNMR iar 76% dintre romani sprijina lupta CNMR pentru apărarea valorilor naționale

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 02-01-2019 09:00

În urma unui sondaj de opinie realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Rurală) în perioada Noiembrie - Decembrie 2018, cu o marjă de eroare de +/-3%, cercetarea sociologică a evidențiat din nou un aspect important: menținerea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) ca organizația cu cel mai ridicat grad de încredere din partea populației pentru apărarea valorilor naționale.

Astfel, 76% dintre cetățenii români care au auzit de existența CNMR sunt de acord și au încredere foarte mare și mare în activitățile organizației pentru apărarea valorilor naționale.

De asemenea, CNMR își păstrează gradul ridicat de notorietate si incredere. Astfel, în ultimele 3 luni notorietatea CNMR a urcat la 21% de la 17%: 21% dintre romani au auzit de existența CNMR ca atare separat de notorietatea multelor organizații și personalități membre iar 54% au încredere în activitatea CNMR.

"Sondajul prezentat confirmă o tendință clară de creștere a notorietății și încrederii românilor în CNMR, măsurătorile fiind realizate din 3 in 3 luni precum si consolidarea nevoii cetățenilor români de existență a unei structuri APOLITICE formată din sindicate, patronate, mediul academic, cultural, ONG-uri care sa creeze si sa ofere expertiză dar si sa monitorizeze activitatea Parlamentului, Guvernului și Președintelui dupa cum a aratat-o si sondajul precedent in care 75 % dintre români considerau necesară o astfel de structură în timp ce doar 15% erau împotrivă. Odată cu preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene este vital ca România să aibe o forță non-politica unită și puternică. Sondajul este realizat înainte de alianța CNMR cu ARMIS si Confederatiile patronale membre lucru care am convingerea că va spori atât notorietatea cât și încrederea nu doar in CNMR și ARMIS dar în ideea de unitate a românilor într-o structură apolitică"