Mihai Fifor, despre articolul 'Le Monde': Mi se pare de noaptea minții!

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 03-01-2019 17:03
Actualizat: 03-01-2019 17:10

Președintele Consiliului Național PSD, Mihai Fifor, a scris joi pe Facebook că i se pare „de noaptea minții” articolul publicat în ziarul Le Monde în care jurnaliștii francezi spun că PSD vrea să oprească lupta împotriva corupției.

„Incepem anul bine...De data aceasta, aflam din prestigioasa publicatie franceza "Le Monde", ca Puterea de la Bucuresti intentioneaza, nici mai mult, nici mai putin decat sa duca Romania in randul "puterilor suveraniste din centrul Europei". Wow!!! Chiar asa? Grav! Va marturisesc ca primul impuls a fost sa ma asigur ca articolul nu e o gluma proasta apartinand cuiva care inca sarbatoreste trecerea dintre ani. Dar, din pacate, nu e. Sa acuzi un stat membru al Uniunii Europene de "suveranism", mi se pare de noaptea mintii. Nu cumva asta spune Constitutia Romaniei, din care va invit sa citim impreuna: "ARTICOLUL 1 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (...) ARTICOLUL 2 (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum."?”, a scris Mihai Fifor.

„Oare cat de mare sa fie deranjul in anumite zone ca Romania exercita, legitim si cu profesionalism, pentru sase luni, Presedintia Consiliului Uniunii Europene? Si cam cat de tare sa deranjeze faptul ca Romania are, prin majoritatea PSD-ALDE, rezultata in urma votului liber, democratic si legitim din decembrie 2016, o voce tot mai puternica? Cat sa supere de tare faptul ca Romania nu accepta sa anuleze sau sa modifice legi votate de Parlamentul tarii, legi care readuc Romania in matca unui stat de drept european? Sau ca Romania isi cere prin aceeasi voce, raspicat, drepturile egale firesti dobandite odata cu aderarea la Uniunea Europeana? Schengen, MCV, Europa cu doua viteze...toate acestea sunt chestiuni care nu sunt corecte in ceea ce priveste raportarea la Romania si, firesc, Romania isi spune opinia. Legitim, corect, european prin vocea Parlamentului si a Guvernului sau. Oare asta inseamna ca Romania comite crima de "suveranism"? Stranie concluzie in publicatia franceza”, a mai scris fostul ministru al Apărării.

„Ei bine, poate pentru unii "patriotism" si "suveranitate" sunt notiuni care ar trebui sa se excluda reciproc. Pentru romani si pentru Romania, ele se completeaza perfect. In granitele Uniunii Europene din care Romania este si va fi parte, cu drepturi si obligatii, ca orice alt stat membru”, a conchis acesta.