Scandalul atacului asupra semafoarelor ia amploare: Ministerul de Interne, control la Poliţia Locală Bucureşti (surse)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 04-01-2019 22:27
Actualizat: 04-01-2019 22:30

Ministerul Afacerilor Interne a demarat un control la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, ca urmare a atacului asupra sistemului de semaforizare, de săptămâna trecută, au precizat surse oficiale pentru STIRIPESURSE.RO. Controlul ar viza modul în care Poliţia Locală şi-a îndeplinit obligaţia de a asigura securitatea sistemelor accesate ilegale.

CITEȘTE ȘI: Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional

Tot vineri, DIICOT a anunţat că a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. Reprezentanții DIICOT au precizat că dosarul dosarul a fost preluat în ultima zi a anului 2018.

Potrivit PMB, în data de 28 și 29 decembrie, reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potențiale consecințe deosebit de grave”. „Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele. Atragem atenția că asemenea acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor”, mai transmit reprezentanții PMB.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulți angajați au fost chemați la secția de poliție pentru a furniza eventuale informații care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

CITEȘTE ȘI: Explicaţia medicilor: De ce te dor articulaţiile în funcţie de starea vremii .