Distracție letală - Cinci adolscente au murit în timpul unui joc de tipul ’escape room’

Autor: George Traicu
Publicat: 05-01-2019 22:40

Cinci adolescente au murit într-un oraș din nordul Poloniei după ce un incendiu a izbucnit în timp ce participau la un joc de tip „escape room”, relatează presa internațională. Toate cele cinci fete aveau 15 ani și sărbătoreau ziua de naștere a unei prietene informează digi24.ro.

Un tânăr de 25 de ani a suferit arsuri grave și este internat la terapie intensivă.

Tragedia s-a petrecut în orașul Koszalin. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei  locale 17:00, din motive încă necunoscute. Cadavrele fetelor au fost găsite într-o cameră de lângă cea în care a izbucnit focul, la care flăcările nu ajunseseră încă. De aceea, cel mai probabil, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon.

Surpriză în baschetul nord-american - Barack Obama ar putea antrena UCLA

Acum, autoritățile desfășoară controale de siguranță în toate imobilele ce găzduiesc jocuri de tip „escape room” (camera de evadare - n.r.) din Polonia.

Președintele Poloniei și-a exprimat condoleanțe într-un mesaj pe Twitter, iar primarul din Koszalin a declarat zi de doliu pentru duminică.

Jocurile de tip „escape room”, care presupun ca participanții să fie încuiați într-o cameră și să rezolve o serie de ghicitori și enigme ce în final le dau indicii despre cum să iasă, sunt populare în toată lumea, inclusiv în România.