ALERTĂ la Londra: Toate decolările de pe aeroportul Heathrow au fost SUSPENDATE - UPDATE Zborurile au fost reluate

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 08-01-2019 20:24
Actualizat: 08-01-2019 20:53

UPDATE

Aeroportul şi-a reluat activitatea după aproximativ o oră. Poliţia Metropolitană a informat că au primit informaţii privind depistarea unei drone în apropiere de Heathrow la ora locală 17:05 (19:05 ora României). Zborurile au fost reluate după aproximativ o oră.

Chris Grayling, ministrul Transporturilor, a declarat că se afla în contact cu aeroportul privind incidentul şi că a discutat cu ministrul de Interne şi ministrul Apărării.

Citește și: Detalii neștiute! Ce venituri are Călin Nistor, noul șef DNA

Aeroportul Heathrow a anunţat recent că ia în calcul implementarea unor noi tehnologii pentru a combate ameninţarea dronelor şi conform unor noi reguli anunţate marţi, perimetrul interzis dronelor din jurul aeroporturilor s-a mărit.

Zona interzisă va fi extinsă până la aproximativ cinci kilometri faţă de un kilometru în prezent.

Citește și: Anca Jurma face anunțul! De ce a renunțat la șefia DNA

Știrea inițială

Toate decolările de la aeroportul Heathrow din Londra au fost suspendate după depistarea unei drone, a informat aeroportul, scrie BBC.

O purtătoare de cuvânt a Heathrow a declarat că aeroportul colaborează cu poliţia pentru „a preveni orice ameninţare asupra siguranţei operaţiunilor”, scrie news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan – intervenție explozivă! Atac dur la adresa lui Tudorel Toader

Ea a declarat: „Ca măsură de precauţie, am oprit decolările în timp ce investigăm. Ne cerem scuze pasagerilor pentru inconvienienţele create”.