Protest INEDIT față de blocajul guvernamental! Containere cu gunoi la ușa Casei Albe: 'Aici este gunoiul dvs, dle Trump'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 09-01-2019 19:55
Actualizat: 09-01-2019 21:06

Doi legislatori democraţi au adus marţi la uşa Casei Albe gunoi colectat din parcuri naţionale din SUA, într-un apel inedit adresat administraţiei preşedintelui american Donald Trump de a pune capăt blocajului guvernamental ("shutdown"), relatează portalul The Hill, conform agerpres.ro

Jackie Speier şi Jared Huffman, amândoi reprezentanţi din California, au depus containerele cu gunoi cu inscripţia "Trump Trash" la porţile din faţă ale preşedinţiei SUA. Gunoiul a fost colectat săptămâna trecută din rezervaţia Golden Gate de pe ţărmul Pacificului, rezervaţie administrată de Serviciul naţional al parcurilor (National Park Service), una din agenţiile guvernamentale afectate de actualul "shutdown".

Țuțuianu îl avertizează pe Iohannis: Dragnea e cel mai periculos candidat la prezidențiale


"Aici este gunoiul dvs, dle Trump", a declarat cu această ocazie Jackie Speier. "Am făcut treaba unora dintre angajaţii dvs din National Park Service. (...) Avem în mâini o problemă reală", a comentat ea. 

Majoritatea parcurilor naţionale din SUA au continuat să primească vizitatori în pofida blocajului, dar serviciile de întreţinere a acestor spaţii au fost suspendate, ceea ce a dus la acumularea de gunoaie, constatată în multe zone din ţară. Şi Casa Albă, inclusiv terenul din faţa imobilului nr. 1600 din Pennsylvania Avenue, se află în administrarea National Park Service. 

Blocajul guvernamental, care se prelungeşte de aproape trei săptămâni, a început întrucât preşedintele Donald Trump refuză să aprobe un buget care nu include cel puţin 5 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera de sud, cu Mexicul.