Marie Myers este noul director al UiPath, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de Robotic Process Automation

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 09-01-2019 19:34

UiPath, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de Robotic Process Automation (RPA), a anunţat, miercuri, numirea lui Marie Myers în funcţia de director financiar al companiei, relatează news.ro.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Din poziţia de Chief Financial Officer (CFO), Myers îi va raporta direct lui Daniel Dines, director general şi Co-fondator UiPath, şi va susţine misiunea globală a companiei de a accelera adoptarea automatizării la nivelul sectoarelor public şi privat.

”Myers se alătură echipei UiPath de la HP, unde a servit drept Global Controller şi Executive Officer. Conducând o echipă de 2.200 de angajaţi, ea a fost responsabilă atât de declaraţiile financiare din toate ţările în care operează HP, cât şi de operaţiunile financiare ale HP la nivel global”, se arată în comunicat.

Myers şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la HP şi Compaq, deţinând mai multe funcţii de conducere, printre care VP Finance Operations al diviziei de imprimante şi PC şi Chief Audit Executive.

”Myers a condus iniţiativa "Finanţele viitorului" la HP, îndrumând organizaţia să adopte tehnologii disruptive emergente - cum ar fi RPA şi Artificial Intelligence (AI) - pentru a-şi moderniza operaţiunile financiare şi a deveni un pionier cu un impact şi mai amplu în digitalizarea sectorului financiar”, se arată în comunicat.

Activitatea ei a fost recent recompensată de către Hackett Group în cadrul premiilor 2018 Digital Awards for Smart Automation.

Myers a primit, de asemenea, o recunoaştere pentru expertiza ei financiară şi contribuţia sa în calitate de femeie de afaceri. Astfel, în 2018 ea a fost inclusă de către Houston Business în categoria Women Who Mean Business, în 2017 a fost numită HP Working Mother of the Year de către revista Working Mother, iar în 2016 a figurat în Top 40 Under 40 in Finance şi a fost aleasă de către University of Queensland drept Alumna of the Year.