IMAGINI EMOȚIONANTE - Două căprioare, salvate de pompieri

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 13-01-2019 07:00
Actualizat: 13-01-2019 08:44

Pompierii din Bistrița și Siret au avut, sâmbătă, două intervenții mai puțin obișnuite: au fost solicitați să intervină pentru salvarea a două căprioare care s-au rătăcit și au ajuns din pădure, în oraș, potrivit Mediafax.

Primii care au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei căprioare au fost angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, după ce o căprioara a ajuns pe o stradă din oraș și s-a blocat în gardul unei case. Animalul a încercat să se elibereze singur dar nu a reușit și a suferit mai multe răni.

“Căprioara era prinsă într-un gard. Ea se află la află la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, a fost consultată de un medic veterinar și urmează să fie predată organelor competente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Cristina Răcilă.

Citeste si ALERTĂ Casa unui general din Ministerul de Interne a fost spartă în timp ce acesta se afla la un parastas

O intervenția similară au avut și pompierii de la Garda de Intervenție Siret a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, care au fost solicitați, sâmbătă, să salveze o altă căprioară blocată în gardul unei grădini.

“Sâmbătă, în jurul prânzului, un cetățean din orașul Siret a semnalat la 112 că în grădina sa se află o căprioară. Aceasta s-a agățat într-o plasă de gard și se zbătea, speriată, fără să poată scăpa. Pompierii militari au ajuns la fața locului și au eliberat bietul animal din lațul făcut de gard”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată.

Pompierii au dus căprioara până la pădurea din marginea orașului, unde au eliberat-o.