Firma de cosmetice de lux L’Occitane International preia brandul de cosmetică și îngrijire Elemis, pentru 900 de milioane de euro

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 13-01-2019 19:53

Firma de cosmetice de lux L’Occitane International a ajuns la un acord pentru a prelua brandul de cosmetică și îngrijire Elemis, pentru suma de 900 de milioane de euro, conform unui anunț făcut duminică, informează Bloomberg, scrie Mediafax.

L’Occitane a anunțat preluarea pe bursa de la Hong Kong, unde este listată din anul 2010, deși a fost fondată în Franța, deoarece dorește să se extindă pe piața asiatică.

Scopul noii achiziții îl reprezintă extinderea pe piețele din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Tranzacția este estimată să fie finalizată în prima jumătate a acestui an, fiind finanțată atât în numerar, cât și din împrumuturi.

Citește și: 'Reporters sans frontières' trage un semnal de alarmă, după violenţele din timpul manifestaţiilor 'vestelor galbene' asupra jurnaliştilor

Elemis este deținută de Steiner Leisure, o companie cu sediul în Bahamas, dar majoritatea operațiunile le desfășoară în Anglia și Țara Galilor, prin compania britanică Nemo.

Prezentă în 90 de țări, L’Occitane deține 3.285 de puncte de vânzare, dintre care 1.555 de magazine proprii, iar în total are peste 8.500 de angajați. În ultimul an fiscal, compania a obținut un profit operațional de 141 de milioane de euro, la vânzări de 1,3 miliarde de euro. Valoarea de piață a companiei este estimată la 2,9 miliarde de euro, o creștere de 6,6%, în ultimul an.