IRONIE de la Bruxelles pentru Klaus Iohannis: 'E în 'boicot mode'. Unii mă întreabă dacă a fost la meditații la Băsescu'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-01-2019 20:43
Actualizat: 16-01-2019 22:26

Europarlamentarul Andi Cristea l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, afirmând că ”e în boicot mode”. Eurodeputatul PSD  mai spus că sunt colegi din PE care l-au întrebat, ironic, dacă șeful statului a luat meditații de la predecesorul său, Traian Băsescu.

"Președintele e în , iar noi vom căuta să ne reprezentăm România dincolo de atitudinea dânsului. Când tragi linie, râmâne ce construiești, nu ce dărâmi. Ne vom axa deci pe ce putem face noi, pe cum putem promova România, încercând să limităm pe cât posibil, alături de instituțiile care înțeleg și respectă Constituția, atitudinea, îmi pare rău să o spun, de jucător pe mize mărunte a lui Klaus Iohannis", a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, europarlamentarul Andi Cristea.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

El a mai spus că a fost întrebat de colegii săi eurodeputați dacă România este republică prezidențială.

"Oamenilor nu le vine să creadă când le spunem, ne întreabă dacă am devenit republică prezidențială. Mai în glumă, mai în serios, unii ne întreabă dacă domnul Iohannis a fost la meditații la Traian Băsescu. Până de curând, Președintele a dat impresia că acționează în spirit european. Poleiala însă nu mai rezistă. E sabotaj vizibil. Cred că este și sarcina noastră, a europarlamentarilor români, să facem mult mai cunoscut în Parlamentul European și în Europa în general comportamentul discreționar și anticonstituțional al domnului Iohannis", a răspuns europarlamentarul.

Citește și: RISE Project! Codrin Ștefănescu se pregăște să încaseze bani de statul-stat

El a adăugat faptul că "președintele nu are nici argumente electorale, nici constituționale" pentru a nu îi nominaliza pe cei doi miniștri.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza şi noile propuneri de miniştri, respectiv Lia Olguţa Vasilescu, pentru portofoliul Dezvoltării, şi Mircea Drăghici, la ministerul Transporturilor.

Citește și: PSD: ‘Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare’ .