Sorina Matei, REPLICĂ SPUMOASĂ în scandalul de după întâlnirea lui Gușă, Ghiță și Andronic: Șprițari, mogulii lu' pește, cu 19 dosare penale

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-01-2019 15:34

Scandalul izbucnit în mass - media din România după întâlnirea lui Cozmin Gușă, Dan Andronic și Sebastian Ghiță la Belgrad continuă. Jurnalista Sorina Matei s-a dezlănțuit din nou pe Facebook după ce ieri Dan Andronic acuza că a fost angajată cu susținerea SRI.

"Măi, şpriţarilor, mogulii lu' peşte de la Belgrad...

#TreiDerbedei

1. La masa aia a voastră sunt pe număratelea, for a fact, 19 dosare penale. Ghiţă, ai 14. Restul număraţi-le între voi. Cine să se alieze cu voi şi pentru ce, măi, Moartea, Tusea şi Holera, pe cine reprezentaţi voi? Apropo, al patrulea viteaz de la masa aia, arestatul cu coco, s-a speriat şi a tulit-o în Elveţia după ce v-aţi umflat singuri în pene şi poze. De cinstiţi ce sunteţi toţi, patri(h)oţilor!

2. Voi n-aveţi nicio treabă cu jurnalismul, măi, şpriţarilor, niciunul dintre voi, şi nici n-aţi avut niciodată. Voi sunteţi nişte consultanţi ofiliţi de bordel politic şi afacerist care, la intrare, n-aţi ratat să tăiaţi bilete, chitanţe şi sacoşi niciunui client. De la A.Năstase, la T. Băsescu, C.P.Tăriceanu, V.Ponta, Nuţi, Vîntu pe care l-aţi supt toţi trei până i-aţi furat de la consoartă până la staţie, băieţii Microsoft, evrei, la PIN, PSD, PRU, de dreapta la stânga, la Vizer al lui Putin şi toate fosilele coministe şi ale Securităţii, de la Iulian Vlad, la V. Măgureanu, afaceri puturoase şi toate belelele şi jafurile României. Voi nu veţi putea vorbi niciodată în numele jurnalismului, închipuiţilor sulfuroşi, pentru că în ADNul vostru sunteţi doar curele transpartinice de transmisie ale corupţiei. Atâta tot.

3. Singura realizare a lui Guşă vreodată într-o redacţie a fost s-o aducă pe Laura Andreşan şi s-o bage sub birourile politicienilor de top şi consilierilor prezidenţiali ca să-i şantajeze şi apoi, geostrategul mădularelor, să ia prezidenţiabilul României din CSAT, să-l îmbarce în avion şi să-l ducă direct la Moscova. Iar Ghiţă să fure CNPul unui ziarist şi să-i inventeze lui Sergiu Nicolaescu 6 copii pe catafalc. Ăsta e “jurnalismul” vostru, pestilenţialilor! Genurile publicistice, jurnalismul şi mass media, meseria noastră înseamnă cu totul altceva. N-are nicio legătură, dar niciuna, cu voi. Noi avem o meserie, voi n-aveți!

4. Când noi făceam facultăţi şi învăţam regulile şi principiile unei meserii în viaţă, voi vă făceaţi offshoreuri şi “optimizări fiscale”, când noi munceam pe teren, de dimineaţa până seara şi pe bune, voi vă lăfăiaţi prin bodegi, elicoptere şi Monacouri pentru şmenuri, şuşanele şi şpăgi cu toţi borfaşii. Când v-aţi umplut de dosare de toate nenorocirile care v-au explodat, ca minele antipersonal în faţă, vă tăvăleaţi prin DNA, îngropaţi chiar de propriile neveste, şi apoi ieşeaţi în faţă şi-acuzaţi conspiraţii de 2 lei. Mentalitatea asta a voastră de Cosa Nostra şi modul vostru infracţional de operare sunt principalul motiv de decredebilizare a presei. N-aveţi nicio legătură cu datoria fundamentală a presei de a informa corect opinia publică. Voi sunteţi o ruşine a presei româneşti.

5. Voi trei nu reprezentaţi nici 10% din piaţă, măi, megalomanilor. Voi, “trei derbedei”, vorba magistraţilor, de mult nu mai contaţi. Cartelurile şi în presă, ca peste tot în lume, sunt practici ilegale şi infracţionale, care presupun înţelegeri oculte, subterane şi netransparente, micilor tâlhari de Belgrad. Vreţi carteluri? Duceţi-vă în Columbia sau la prietenele voastre din Costa Rica. Aici, în România, presa este liberă, piaţa este liberă şi concurenţială, proştilor care habar n-aveţi niciodată de legi!

6. Vreţi să faceţi şmenuri pentru prezidenţiale, vreţi iar să "puneţi" preşedinţi, iar vă faceţi partide? Măi, inteligenţilor, tot nu v-aţi prins în aburii şpriţanelor voastre, că asta n-a mers niciodată? Pentru că e wrong. În 2007, v-aţi furat-o, în 2009 aţi ratat, în 2012 aţi dat-o de gard, în 2014 v-aţi făcut de rahat şi în 2019 o să v-o luaţi din nou. Nu presa pune preşedinţi şi nu ea îi dă jos, ci oamenii, electoratul, în procese deschise, directe, transparente, democratice. Aşa se întâmplă peste tot în lume, mentalităţi de peşteră ce nu deschideţi un ziar de circulaţie internaţională.

În plus, jurnalismul n-are nicio legătură cu partidele, este interzis după toate regulile internaţionale ale meseriei noastre să te numeşti jurnalist, ceea ce oricum voi nu sunteţi, şi să fii membru de partid, măi, Guşă, tu ăla cu formaţiuni politice de toaletă prin care siluieşti jurnalismul, faci fonduri de investiţii “pentru ajutoarea presei independente”- nişte minciuni gogonate, tipic ţie, cu iz infracţional şi filiale în Rusia, faci judo cu toţi ruşii, condamnaţii şi state owned Socar, şi te bagi în seamă singur, comentând de la oprirea bagajelor într-un aeroport până la politici monetare.

Te-ai întrebat vreodată, de ce nu se asociază nimeni cu tine, cu "cauza voastră" plină de fărădelegi? Uită-te în oglindă când eşti treaz. O să râzi şi tu cu poftă.

Aşa cum toată lumea sănătoasă la cap râde de voi.

#CosaNostraDeLaBelgrad", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

Detalii despre întâlnirea de la care a pornit scandalul puteți citi AICI.