Morga din Vaslui a confiscat bebelușul mort al unei familii: Autoritățile nu se sinchisesc să elibereze certificatul de deces pentru înhumarea copilașului

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 22-01-2019 20:12

Cadavrul unui bebeluş este ţinut la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui de două luni, iar familia nu a putut să-şi înmormânteze copilul, deoarece autorităţile nu au găsit o soluţie pentru eliberarea certificatului de deces, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

Copilul a fost născut, în luna noiembrie, la domiciliu, de o femeie din comuna Roşieşti, care a solicitat sprijinul ambulanţei, dar a ajuns să nască singură până la sosirea echipajului medical, iar fătul a decedat. La momentul respectiv, echipajul medical care a preluat femeia lehuză şi a transportat-o la spital a luat şi cadavrul nou-născutului, pe care l-a dus la morgă, lucru care nu s-a efectuat conform protocolului, deoarece în astfel de situaţii ar fi trebuit să fie anunţată poliţia.

"Pe data de 21 noiembrie, am primit din partea cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean o sesizare cu privire la moartea nou-născutului. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, fiind aşteptate rezultatele necropsiei, examen care va stabili cu exactitate cauza decesului", a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.