Turcii au bombardat pentru a treia zi la rând miliţii kurde siriene YPG, considerată drept o organizaţie teroristă

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 25-01-2019 18:51

Forţe turceşti au bombardat poziţii ale miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) în regiunea Tal Rifaat, din nordul Siriei, pentru a treia zi consecutiv, au relatat vineri media de stat turceşti, relatează agenţia Reuters, informează Agerpres.

Tal Rifaat este la circa 20 km vest de Afrin, aflat sub controlul Turciei şi al aliatului său Armata Siriană Liberă (ASL) de la o operaţiune de anul trecut având drept scop îndepărtarea din zonă a miliţiei YPG.

YPG controlează încă mica regiune Tal Rifaat, cuprinsă între o zonă sub control turc la nord şi zone deţinute de guvernul sirian şi de rebelii sirieni antiguvernamentali la sud.

Ankara consideră YPG drept o organizaţie teroristă şi o ramificaţie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), care duce o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc din 1984.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, forţele turceşti au tras miercuri cinci salve de artilerie asupra unor poziţii ale YPG în Tal Rifaat, 12 - joi şi peste 20 - vineri. Sursa nu menţionează dacă s-au înregistrat victime.

Citește și: Amenințare cu bombă într-un tren din Germania: 500 de pasageri au fost evacuați

Ministerul turc al Apărării a indicat joi că forţele sale au ripostat la atacuri de hărţuire din partea YPG din Tal Rifaat împotriva unor elemente turceşti care operează în regiunea Afrin.