Pregătiri intense în USR pentru europarlamentare - Barna prezintă primii candidați: '26 mai, ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles se întorc acasă'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 27-01-2019 13:20

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică, la Sibiu, că principalul obiectiv al USR reprezintă obținerea a minimum trei mandate de europarlamentar și că a alocat resurse și experiență pentru ca „europarlamentarii PSD care au făcut România de râs la Bruxelles să se întoarcă acasă”.

„26 mai este ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles, când europarlamentarii PSD își vor face bagajele pentru a se întoarce acasă. Pentru acest obiectiv perioada următoare USR a alocat resurse și experiență și profesionalism. Îi prezint pe primii trei candidați la europarlamentare pe lista USR: Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Nicolae Ștefănuță”, a declarat Dan Barna, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, conform Mediafax.

Liderul USR a precizat că nu a luat încă decizia dacă va merge pe liste comune cu partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, pentru alegerile europarlamentare. Acesta a anunțat că se va analiza și va decide în perioada următoare, negocierile fiind încă deschise.

„Până la sfârșitul săptămânii viitoare decizia trebuie să fie luată, pentru că va trebui să strângem semnăturile necesare pentru a intra în alegeri”.

Val de CUTREMURE în România, în jumătate de oră: Unde au avut loc și ce magnitudine au înregistrat

Întrebat de jurnaliști dacă USR va merge în competiția pentru Parlamentul European cu doar trei membri, Dan Barna a răspuns: „Pot să vă asigur că mai mult decât cei de la masă vor fi în Parlamentul European”.

Candidații anunțati pentru alegerile europarlamentare s-au arătat pregătiți pentru cursa în care au intrat, afirmând că vor merge din casă în casă „pentru a le vorbi românilor despre Europa”.

„Am discutat despre cum vom merge pe stradă, la ușile românilor să le vorbim despre Europa și despre modul în care europa are urmări în viață noastră de zi cu zi pentru că nu este vorba doar de faptul că vor merge niște oameni la Bruxelles. Sunt primele alegeri, va fi un semnal puternic că România s-a săturat de PSD. Fiecare dintre cei aflați la masă pot pune pe masă românilor cv-uri impresionate, idei bune. Eu am studiat la Londra. Până acum europarlamentarii români au fost o sursă de rușine. Asta trebuie să înceteze”, a afirmat Cristian Ghinea, la Sibiu.

Caz ȘOCANT la Constanța - O sportivă de 25 de ani a murit în timp ce alerga! Tânăra a fost găsită pe stradă de un trecător

Clotilde Armand, aflată pe locul doi în lista USR pentru Parlamentul European, a declarat că se va implica în domeniile economic și infrastructură.

„Sunt consilier local la Sectorul 1 București. Nu am fost candidată la alegerile parlamentgare pentru că cred în rolul meu de consilier local. Acum e un dezastru creat de PSD-ALDE și cred că trebuie să punem toate forțele noastre pentru a schimbă realitatea de astăzi. Sunt atât de preocupați să își justifice derapajele în domeniul justiției încât nu mai au o altă marjă de negociere. Vedeți spațiul Schengen. Românii au nevoie de o voce puternică pentru a servi interesele României. Pentru a fi această voce puternică ne implicăm astăzi. Eu voi fi implicată la tot ce înseamnă economie și domeniul de infrastructura de care are mare nevoie România”, a conchis Armand, la Sibiu.

Și Nicolae Ștefănuță a afirmat că va promova în campania sa electorală drepturile românilor în UE.

„Sunt la Bruxelles din prima zi a aderării UE, din 2007 și am intrat în campania asta împreună cu colegii mei cu un gând. Eu vreau să le spun colegilor și românilor adevărul. Temă campaniei pentru mine poate fi și drepturile europenilor, cetățeni români. Am avut politicieni care nu s-au priceput să facă acest lucru”, a declarat Ștefănuță.