Statul Islamic revendică atacul ucigaș soldat cu 20 de morți în Filipine

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 27-01-2019 22:11

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat dublul atentat care a ucis, duminică, cel puţin 20 de persoane în timpul unei slujbe într-o catedrală din sudul statului Filipine, a anunţat Amaq, agenţia de presă a SI, citată de Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Prima explozie s-a produs în catedrala din Jolo, din provincia Sulu, şi a fost urmată de o doua în parcarea din apropiere, când la faţa locului au venit militarii, au anunţat oficiali locali.

Atacul a fost unul din cele mai sângeroase din ultimii ani în această regiune marcată de multă vreme de instabilitate şi bastion al organizaţiei islamiste Abu Sayyaf.

Citește și: Secretarul general al NATO îi dă dreptate lui Trump: 'Apelul de majorare a contribuţiilor statelor membre a funcţionat'

El a intervenit la două zile după anunţarea aprobării masive, printr-un referendum desfăşurat lunea trecută, a creării regiunii autonome Bangsamoro, în cadrul procesului de pace cu insurecţia musulmană. Deşi Sulu a fost una dintre cele câteva zone care au respins autonomia, provincia tot va face parte din noua entitate.