Klaus Iohannis blochează Guvernul, scenariul-bombă luat în calcul de PSD - Mișcare de efect împotriva președintelui în Parlament

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-01-2019 12:29
Actualizat: 28-01-2019 12:39

Scenariu-bombă pregătit de PSD în contextul în care președintele Klaus Iohannis refuză propunerile de miniștri pentru Dezvoltare și Transporturi.

Deși Iohannis a respins numirea Giorgianei Hosu ca adjunct la DIICOT, delegarea ei în funcție ar putea fi prelungită - Secția pentru Procurori a CSM va decide

Antena 3 a prezentat luni două variante pe care PSD le-ar avea în vedere, în contextul în care președintele a refuzat de trei ori propunerile premierului Dăncilă de miniștri la Transporturi și Dezvoltare. Prima variantă luată în calcul de PSD ar fi sesizarea CCR, pentru a fi tranșat acest conflict între Guvern și Palatul Cotroceni. O a doua variantă este o restructurare guvernamentală, adică Guvernul să vină din nou în Parlament pentru un vot de încredere.

O restructurare guvernamentală este puțin riscantă în actualul context politic, având în vedere că mai mulți parlamentari social-democrați au părăsit partidul.

Importante sunt și dicuțiile cu celelale partide. Cheia este UDMR, partid cu care se vor purta discuții în aceste zile.