Autoritățile de la Bagdad iau partea Teheranului - Donald Trump nu a cerut niciodată perimisiunea ca trupele americane staționate în Irak să monitorizeze Iranul

Autor: George Traicu
Publicat: 04-02-2019 10:46

Președintele irakian Barham Salih a declarat luni că omologul său american Donald Trump nu a cerut niciodată perimisiunea ca trupele americane staționate în Irak să „monitorizeze Iranul”, relatează Reuters, preluată de mediafx.

Trupele americane au fost trimise în Irak ca parte dintr-un acord între cele două țări, cu misiunea clară de a combate terorismul, a declarat Salih în cadrul unui forum în Bagdad.

Președintele american Donald Trump a declarat că este important să păstreze o prezență militară americană în Irak, pentru a asigura monitorizarea Iranului, considerat de președinte „o problemă reală” în zonă.

Donald Trump a condamnat "războaiele nesfârșite" din Siria și Afganistan într-un interviu acordat postului CBS și a subliniat că dorește să reducă prezența militară americană costisitoare în aceste țări, în ciuda avertismentelor contrare primite de la consilierii militari și șefii serviciilor de spionaj.