Filmul produs de Cristian Mungiu, The Sisters Brothers, a fost marele câștigător al premiilor Lumière 2019 din Franța

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 05-02-2019 17:49

Lungmetrajul "The Sisters Brothers/ Frères Sisters” cu Joaquin Phoenix şi John C. Reilly, filmat parţial în România, a fost câştigător la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună imagine" pentru Benoit Débie. Este vorba despre filmul produs de Cristian Mungiu. Pelicula a câștigat la gala Lumière 2019, trofee decernate luni de corespondenţii presei străine din Franţa informează News.ro.

Citește și: Un fost deputat olandez, fostă mână dreaptă a islamofobului Geert Wilders, s-a convertit la islam

Din distribuţia filmului fac parte actorii Joaquin Phoenix, John C. Reilly şi Jake Gyllenhaal. Filmul a fost adaptat după cartea cu acelaşi nume scrisă de Patrick de Witt, în care înfăţişează aventurile a doi ucigaşi trimişi să-l asasineze pe un cercetător care a descoperit o tehnică prin care aurul să poată fi găsit mai uşor.

Potrivit site-ului academiedeslumieres.com, Alex Lutz a fost recompensat drept "cel mai bun actor" în "Guy", film premiat de asemenea pentru muzica semnată de Vincent Blanchard şi Romain Greffe.

Élodie Bouchez a fost cea mai bună actriţă pentru rolul din "Pupille"; Ophélie Bau - revelaţia feminină pentru rolul din "Mektoub My Love", iar Félix Maritaud - revelaţia masculină pentru rolul din "Sauvage".

Corespondenţii presei internaţionale i-au premiat pe Pierre Salvadori, Benoît Graffin şi Benjamin Charbit pentru scenariul filmului "En liberté!".

Premiul pentru documentar a mers la "Samouni Road", de Stefano Savona, în timp ce "Dilili à Paris", de Michel Ocelot, primit premiul pentru animaţie.

"Jusqu’à la garde", de Xavier Legrand, a fost recompensat la categoria "lungmetraj de debut" şi "Girl", de Lukas Dhont (Belgia), a primit trofeul rezervat filmelor din ţări francofone.

Academia Premiilor Lumière, formată din 100 de corespondenţi reprezentând mai mult de 20 de ţări, a adus un omagiu special actriţei Jane Birkin şi filmului "Un bărbat şi o femeie/ Un homme et une femme", în prezenţa actriţei Anouk Aimée şi a regizorului Claude Lelouch, pentru contribuţia lor la promovarea pe plan mondial a cinematografiei franceze.

Laureaţii au primit trofeele în formă de flamură, create de Joaquín Jiménez şi Monetăria din Paris. Premiile Lumière au fost create în 1995 de Daniel Toscan du Plantier.