Merkel îi strică petrecerea lui Trump: Statul Islamic NU a fost învins, susţine cancelarul german

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 08-02-2019 18:46
Actualizat: 08-02-2019 19:38

Statul Islamic (ISIS) este departe de a fi învins şi se transformă într-o forţă militară asimetrică după ce gruparea militantă a pierdut aproape tot teritoriul pe care îl controla în Siria, a afirmat cancelarul german Angela Merkel vineri, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Statul Islamic a fost dat afară din cea mai mare parte a teritoriului, dar acest lucru nu înseamnă, din păcate, că Statul Islamic a dispărut. Se transformă într-o forţă militară asimetrică. Iar acest lucru este, bineînţeles, o ameninţare”, a afirmat Merkel.

CITEȘTE ȘI: Nu vei mai arunca la gunoi cojile de legume şi fructe: Topul „puterilor vindecătoare” ale cojilor

Comentariile au fost făcute de Merkel la inaugurarea de la Berlin a sediului agenţiei de contraspionaj BND şi contrazic discursul preşedintelui american, Donald Trump, care a afirmat că gruparea teroristă a fost înfrântă.

Cancelarul a precizat că monitorizarea din Siria reprezintă o prioritate pentru BND, la fel ca gestionarea pericolelor cibernetice şi a ştirilor false.

Trump a declarat miercuri că se aşteaptă la un anunţ oficial săptămâna viitoare privind înfrângerea ISIS.

Trump doreşte să retragă trupele americane din Siria până sfârşitul lui aprilie, un plan care a îngrijorat aliaţii europeni care se tem că Statul Islamic ar putea recăpăta putere în Siria în absenţa unui plan credibil privind pacea.

„Suntem departe de a ajunge la pace în Siria”, a afirmat Merkel, care este populară printre cei 550.000 de sirieni care au găsit refugiu în Germania în 2015.

Noul sediu al BND, care a costat peste 1,4 miliarde de euro, va găzdui cei 4.000 de angajaţi ai companiei care se vor muta de la sediul actual de la Munchen.

CITESTE SI: Elimină rapid durerea de cap, măsea şi nu numai: Top 10 cele mai eficiente analgezice .