Mugur Isărescu îl face de râs pe Darius Vâlcov: 'El nici măcar n-a citit titlul și comentează'

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 11-02-2019 14:14

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a făcut, luni, mai multe declarații în ceea ce privește afirmațiile făcute de Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. Isărescu susține că Darius Vâlcov nici nu știe în numele cui vorbește, nu se documentează, dar în schimb face comentarii pe subiecte pe care nu este avizat.

Citește și: Sondaj CURS - PSD continuă scăderea. ALDE și Pro România se consolidează, PNL e în ușoară revenire. USR și PLUS se mențin

„Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declarațiile lui Vâlcov”, a declarat Mugur Isărescu, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflației”, ediția februarie 2019.

Oficialul BNR a semnat, luni dimineața, înainte de conferința de presă, o declarație despre drumul de parcurs pentru România pentru aderarea la zona euro. Declarația care va fi semnată și de premierul României, de președintele Academiei, de vicepremierul României, informează Mediafax.

Guvernatorul BNR a insistat că măsurile prezentate în acest document sunt ale unui plan ambițios, „chiar foarte ambițios, posibil fezabil”.

„I-am spus ministrului Finanțelor Publice (...): nu știu pentru cine vorbește domnul Vâlcov, dar vorbește într-una. (...) Nu este vorba numai despre o ordonanță, este vorba despre toate ieșirile”, a completat Isărescu.

„Declar în mod public, că domnul consilier al premierului nu vorbește în numele Băncii Naționale. Dânsul nici nu știu în numele cui vorbește”, a adăugat Isărescu.

Guvernatorul Băncii centrale a insistat că a participat la aproape toate întâlnirile comisiei care a elaborat planul pentru adoptarea euro, mai des decât ministrul Finanțelor Publice, iar pe Vâlcov l-a văzut o singură dată, în trecere. Astfel ca ajuns să cunoască acest raport aproape din scorță în scoarță.

„Vă declar ca peroană care este vicepreședinte (al Comisiei pentru realizarea planului de trecere la euro - n.red.), că nu este nicio idee din cele spune de domnul Vâlcov, în acel plan. (...) Am lucrat aproape direct cu domnul Dăianu și nu este nicio idee, a acestui domn. (...) Nu este niciun damf de Vâlcov în acest document, dar nu știu în numele cui vorbește. (...) N-a citit un raport al Băncii Naționale. Unii au citit măcar un titlu, el n-a citit nici titlul, în schimb tot comentează politica monetară”, a mai afirmat Isărescu.