ULTIMĂ ORĂ Fostul preşedinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, ELIBERAT din Penitenciarul Focşani

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 12-02-2019 14:29
Actualizat: 12-02-2019 15:27

Decizie de ultimă oră. Fostul preşedinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, astăzi, din Penitenciarul Focșani. Acesta a fost condamnat la cinci ani de detenție într-un dosar în care era cercetat pentru luare de mită.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău a fost eliberat, marți, din Penitenciarul Focșani, după ce, în 6 februarie, magistrații de la Judecătoria Focșani au admis cererea privind eliberarea condiţionată formulată de avocații lui Cristinel Bîgiu. Decizia nu a fost contestată în termenul legal de trei zile, astfel că a devenit definitivă.

Fostul prefect, senator și președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, a ajuns după gratii la finalul anului 2016. Inițial, el a fost condamnat la 5 ani şi două luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, dar anul trecut pedeapsa i-a fost majorată.

Cristinel Bîgiu trebuia să fie eliberat din închisoare pe 20 septembrie 2021, dar instanța a decis că intervalul cuprins între data eliberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat.