O jurnalistă filipineză a fost eliberată pe cauțiune, după ce fusese arestată pentru calomnie

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 14-02-2019 09:20

Jurnalista Maria Ressa, critic al preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte, a fost eliberată joi pe cauţiune, după ce cu o zi în urmă fusese arestată pentru calomnie, în urma unui articol publicat de site-ul de ştiri Rappler pe care aceasta îl deţine, relatează Associated Press,  potrivit Mediafax.

Citește și: UE face apel la statele membre să profite de potenţialul canabisului în scopuri medicale

Agenţii Biroului Naţional de Investigaţii au emis mandatul de arestare împotriva Mariei Ressa miercuri după-amiază şi au escortat-o ​​de la sediul Rappler Inc. la cel al BNI, unde a rămas peste noapte.

Guvernul lui Duterte a negat acest lucru şi a anunţat că arestarea a fost un pas normal ca răspuns la o plângere penală.

"Ceea ce vedem este moartea cu o mie de tăieturi a democraţiei noastre", a declarat Ressa reporterilor după ce un tribunal din Manila a admis cererea de cauţiune.

În articolul publicat de Rappler în 2012, un om de afaceri a fost acuzat de trafic de droguri şi de persoane şi un caz de crimă, citând un raport de informaţii nespecificat. El a negat acuzaţiile şi a salutat rechizitoriul.