Fondul bulgar Doverie United Holding a preluat pachetul majoritar, de 64%, din acţiunile Moldindconbank, a doua mare bancă din Republica Moldova

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 18-02-2019 18:24

Fondul bulgar Doverie United Holding a preluat un pachet de 64% din acţiunile Moldindconbank, a doua mare bancă din Republica Moldova, a anunţat luni Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Autorităţile de la Chişinău încearcă să vândă Moldindconbank către un investitor străin, în cadrul unui proces de curăţare a sistemului financiar, sprijinit de Fondul Monetar Internaţional şi alte organizaţii internaţionale. Aceasta după ce, în anul 2015, Republica Moldova a intrat în criză, după dispariţia unui miliard de dolari din trei bănci cu o structură opacă a acţionarilor, inclusiv Moldindconbank.

Luna trecută, reprezentanţii băncii centrale din Republica Moldova au anunţat că au aprobat tranzacţia prin care fondul bulgar Doverie United Holding va achiziţiona 64% din Moldindconbank. La rândul său, Octavian Armaşu, guvernatorul băncii centrale a declarat că vânzarea Moldindconbank ar putea fi întârziată dacă tranzacţia nu se finalizează înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie.