Teodor Meleșcanu confirmă că Tudorel Toader nu i-a zis nimic despre Laura Codruța Kovesi: 'Probabil că o vom primi în curând'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-02-2019 00:12

Teodor Meleșcanu a declarat că nu a primit de la Ministerul Justiției, spre avizare, propunerea de mandat cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Ministrul de Externe a adăugat că nu a discutat cu Tudorel Toader pe această temă.

„Nu, nu încă, dar probabil că o vom primi în curând”, a declarat Teodor Meleșcanu, luni, la Bruxelles, fiind întrebat dacă la MAE a primit de la Ministerul Justiţiei, spre avizare, propunerea de mandat legată de candidatura Laurei Codruța Kovesi la şefia Parchetului European.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

De altfel, ministrul de Externe a adăugat că nu a discutat cu ministrul de Justiției pe tema candidaturii fostului procuror-șef al DNA la şefia Parchetului European.

„Nu, nu am discutat pe această temă” a conchis Meleșcanu, scrie mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă, după demisia momentului!

Fostul procuror-șef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. În acest context, ea urmează să fie audiată, pe 26 februarie, în Comisia LIBE a Parlamentului European, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a fost redactat și trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului pentru a fi creată baza juridică legală pentru selecția celor trei candidaţi dintre care va fi ales procurorul european din partea României. Tudorel Toader a spus că ordonanța se justifică deoarece termenul limită este finalul lunii martie.

Citește și: Victor Ponta dă de beton Guvernul Viorica Dăncilă! Izbucnire fără precedent

Proiectul de OUG va fi dezbătut de plenul CSM în ședința de marți.