Prima reacție a Thersei May, după demisia celor trei parlamentari conservatori: 'Ne îndreptăm spre un viitor frumos'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-02-2019 18:59

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis miercuri că este „întristată” de decizia celor trei parlamentari de a-și da demisia din Partidul Conservator, dar a insistat că toate deciziile pe care le-a luat sunt în interesul țării, relatează Reuters, informează Mediafax.

Citește și: Negocieri finalizate cu Parlamentul European în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și cea de familie sau expunerea la agenți cancerigeni

„Sunt întristată de această decizie”, a transmis premierul britanic prin intermediul unui comunicat, adăugând că procesul pentru Brexit nu avea cum să fie unul ușor.

Theresa May a apărat modul în care a gestionat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, criticat dur în scrisoarea de demisie a celor trei parlamentari.

„Punând în aplicare decizia cetățenilor britanici, facem ce trebuie pentru țara noastră. Din moment ce facem acest lucru, ne îndreptăm spre un viitor frumos”, a adăugat Theresa May.

Trei parlamentari britanici și-au anunțat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de Theresa May, aceștia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obține aprobarea acordului Brexit.

Alți opt parlamentari britanici și-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenței liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-și schimba strategia privind Brexit și de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la UE.