Organizatorii au ales grupele pentru Campionatul European de fotbal feminin din 2021: cu cine joacă România

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-02-2019 19:09

Naţionala feminină a României va evolua în preliminariile Campionatului European din 2021 în Grupa H, din care fac parte şi Elveţia, Belgia, Croaţia şi Lituania, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Nyon, relatează News.ro.

Citește și: Irina Begu se califică în sferturi la turneul de la Budapesta, după o victorie cu Evghenia Rodina, scor 6-2, 6-3

„Acesta este ultimul meu tren spre un turneu final, aşa că sunt dispusă să urc în el, chiar dacă vor fi multe staţii de parcurs. Personal voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a nu avea niciun regret la finalul campaniei de calificare! Îmi doresc enorm să particip la un turneu final şi cred că România merită să fie acolo, să se numere printre cele mai bune 16 echipe din Europa!”, a declarat căpitanul naţionalei, Florentina Olar-Spînu, potrivit frf.ro.

Componenţa tuturor grupelor:

Grupa A: Olanda, Rusia, Slovenia, Turcia, Kosovo, Estonia

Grupa B: Italia, Danemarca, Bosnia-Herţegovina, Israel, Malta, Georgia

Grupa C: Norvegia, Ţara Galilor, Belarus, Irlanda de Nord, Insulele Feroe

Grupa D: Spania, Cehia, Polonia, Moldova, Azerbaidjan

Grupa E: Scoţia, Finlanda, Portugalia, Albania, Cipru

Grupa F: Suedia, Islanda, Ungaria, Slovacia, Letonia

Grupa G: Franţa, Austria, Serbia, Kazahstan, FYR Macedonia

Grupa H: Elveţia, Belgia, ROMÂNIA, Croaţia, Lituania

Grupa I: Germania, Ucraina, Irlanda, Grecia, Muntenegru

Câştigătoarele celor nouă grupe şi cele mai bune trei echipe de pe locul doi se vor califica direct la turneul final, alăturându-se ţării gazdă, Anglia. Celelalte şase ocupante ale poziţiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la Euro-2021.

Preliminariile vor începe la 26 august 2019 şi se încheie pe 22 septembrie 2020.

Turneul final va fi găzduit de Anglia în iulie 2021, în următoarele oraşe: Brighton & Hove (Brighton Community Stadium), Londra (Brentford Community Stadium), Manchester (Manchester City Academy Stadium), Milton Keynes (Stadionul MK), Nottingham (City Ground), Rotherham (New York Stadium), Sheffield (Bramall Lane) şi Southampton (St Mary’s Stadium). Finala se va juca pe stadionul Wembley din Londra.