Viorica Dăncilă și miniștrii săi au încheiat discuția pentru modificarea OUG 114

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-02-2019 18:38
Actualizat: 26-02-2019 22:45

S-a încheiat întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și miniștrii vizând modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018!

La întâlnire au participat miniștrii ale căror domenii sunt cele mai afectate de prevederile actului normativ adoptat la finele lunii decembrie 2018: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor, Anton Anton, ministrul Energiei.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Mai multe voci din mediul politic și economic au susținut modificarea acestui act normativ, inclusiv Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, efectele negative fiind mai numeroase decât cele cele pozitive.

Comisia pentru buget-finanțe a Senatului a amânat, marți, dezbaterea OUG nr. 114/2018 în domeniul fiscal-bugetar, la solicitarea ministrului Finanțelor, care a motivat că au fost depuse mai multe amendamente la proiect.

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’

Senatorul PNL Florin Cîțu a spus, în Comisie, că amânarea dezbaterii duce la adoptarea tacită fără un studiu de impact. Termenul de adoptare tacită se împlinește pe 1 martie. În replică, Teodorovici a spus că adoptarea tacită nu va întârzia procesul adoptării. Dezbaterea și adoptarea raportului asupra proiectului pentru aprobarea OUG nr. 114/2018 a fost amânată de Comisia de buget pentru a doua săptămână consecutiv. Comisia economică a Senatului a avizat favorabil, marțea trecută, OUG nr. 114/2018.

Ministrul Finanțelor a anunțat că, în cursul acestei săptămâni, vor mai exista întâlniri cu alți reprezentanți ai mediului de business vizați actul normativ de la finele lunii decembrie.

Citește și: EXCLUSIV Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, în care Laura Codruța Kovesi e acuzată de spionaj! Acuze dure și la adresa lui Klaus Iohannis

OUG nr. 114/2018 a introdus taxa pe activele băncilor, o majorare de zece ori a taxei pe cifra de afaceri pentru firmele din telecom și energie, la 2%, precum și taxa pe cifra de afaceri pentru firmele de jocuri de noroc online.