Senatul a suspendat ședința de plen, după ce PNL și USR s-au retras, în semn de protest pe OUG 114

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 27-02-2019 12:24

Senatul a suspendat ședința de miercuri din cauza lipsei de cvorum, după ce PNL și USR a decis să se retragă de la lucrările plenului în semn de protest față de refuzul majorității parlamentare a prelungi termenul de adoptare tacită a OUG 114, potrivit Mediafax.

Înaintea gestului Opoziției, liderul grupului senatorilsenatorul PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri că PNL se retrage din dezbaterea în plen a Senatului, în urma refuzului de a prelungi termenul pentru trecerea tacită a OUG 114.

"Înțeleg că nu este susținere pentru prelungirea termneului, nu se dorește dezbaterea acestei ordonanțe. S-a dorit de la început să se dezbată în spatele ușilor închise și nu se va dezbate public și atunci în acest moment ca o decizie, Grupul Parlamentar PNL se va retrage din sală de la dezbatere", a declarta senatorul Florin Cîțu.

Și grupul USR a făcut un anunța similiar.

Citește și: Augustin Lazăr, atac la Tudorel Toader: Parchetul și-a exprimat de fiecare dată disponibilitatea pentru dialog

Înaintea plenului de miercuri al Senatului, președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că grupul senatorilor liberali au fost mandatați să ceară prelungirea termenului de dezbatere a proiectului pentru aprobarea OUG 114.

"A treia decizie a fost aceea de a mandata grupul parlamentar de la Senat să atace poziția majorității PSD-ALDE care a refuzat dezbaterea în Comisia de buget-finanțe și în plenul Senatului implicit a OUG 114 și vom solicita prelungirea termenului de dezbatere astfel încât să putem respinge OUG 114 și în Senat", a spus Ludovic Orban, la finalul BEX al PNL.

Comisia pentru buget-finanțe a Senatului a amânat, marți, dezbaterea OUG 114 în domeniul fiscal, la solicitarea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse mai multe amendamente la proiect. Termenul de adoptare tacită se împlinește pe 1 martie.

Dezbaterea și adoptarea raportului asupra proiectului pentru aprobarea OUG 114 a fost amânată de Comisia de buget pentru a doua săptămână consecutiv. Comisia economică a Senatului a avizat favorabil, marțea trecută, OUG 114.