Trump ARATĂ PISICA Phenianului: Nu are niciun viitor din punct de vedere economic dacă nu renunță la armele atomice

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 04-03-2019 02:00
Actualizat: 04-03-2019 06:56

Coreea de Nord nu are niciun viitor din punct de vedere economic atât timp cât păstrează arsenalul atomic, a afirmat președintele SUA, Donald Trump, care a reiterat că are o relație foarte bună cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, informează site-ul agenției de știri Reuters.

"Coreea de Nord are un viitor economic extraordinar, incredibil, dacă ajung la un acord, însă nu au niciun viitor din punct de vedere economic dacă au arme nucleare", a declarat Trump, într-un discurs la Conferința de Acțiune Politică Conservatoare, un eveniment anual la care participă activiști și politicieni conservatori din Statele Unite, scrie Mediafax.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Liderul american a adăugat că are o relație "foarte, foarte bună" cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord.

Experții cred că regimul de la Phenian are la dispoziție între 20 și 60 de focoase nucleare.

Trump și Kim Jong-Un s-au întâlnit la Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore.

Preşedintele SUA a întrerupt însă summitul cu liderul nord-coreean din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord şi privind eliminarea sancţiunilor impuse Phenianului.