Teodor Meleşcanu a avut o întrevedere cu ministrul de Externe din Vanuatu; pe agendă - dezvoltarea relaţiilor economice

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 12-03-2019 11:12

Dezvoltarea relaţiilor economice şi sprijinul reciproc privind candidaturile la organizaţiile internaţionale s-au aflat printre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu ministrul Afacerilor Externe, Cooperării Internaţionale şi Comerţului din Republica Vanuatu, Ralph John Regenvanu, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul întrevederii care a avut loc luni şeful diplomaţiei române a abordat subiecte de interes comun privind cooperarea bilaterală şi multilaterală, cu accent pe dezvoltarea relaţiilor economice şi sprijinul reciproc privind candidaturile din domeniul organizaţiilor internaţionale. 

"A fost prezentată oferta României în privinţa pregătirii de specialişti în domenii precum medicina sau agronomia şi s-a propus o colaborare în domeniul medicinei de urgenţă, al telemedicinei şi al pregătirii populaţiei pentru situaţiile de urgenţă. A fost subliniată dorinţa părţii române ca pe durata mandatului său de preşedinte al Consiliului UE să sprijine consolidarea legăturilor Uniunii Europene cu parteneri precum Vanuatu, pentru integrarea graduală în economia globală şi aprofundarea dialogului politic. Una dintre priorităţile pe durata preşedinţiei României o constituie urmărirea procesului de negociere a noului acord de parteneriat dintre UE şi statele ACP post-Cotonou", precizează MAE.

Citește și: Mihai Chirica se alătură protestului lansat de Ștefan Mandachi şi îndeamnă şi alţi primari să întrerupă activitatea în 15 martie

Meleşcanu a invitat Vanuatu să participe la cea de a doua ediţie a cursului ForeignDiplo@IDR2019, program de instruire care se va desfăşura în perioada 7 - 23 septembrie 2019, organizat de Institutul Diplomatic Român cu sprijinul şi finanţarea RoAid. 

Ministrul Afacerilor Externe vanuatez se află într-o vizită oficială în România, la invitaţia omologului său român.